Ben jij helemaal weg van koffie of houd jij gewoon van lekkere drankjes? Klinken de termen cappuccino, macchiato en ristretto als muziek in de oren? Dan zou je moeten overwegen om te reageren op een leuke vacature als barista. Een barista is een echte alleskunner. Je maakt de heerlijke drankjes, soms echt kunstwerkjes, en je bezorgt de klant een lichtpuntje in zijn of haar dag door jouw goede service. Als barista doe je eigenlijk alle ervaring op op de werkvloer. Dus geen reden om bang te zijn dat je niet geschikt of bevoegd bent. Oefening baart kunst! Ben jij benieuwd geworden naar het vak als barista? Lees dan snel verder!

Hoe ziet een gemiddelde dag als barista eruit?

Vaak begint jouw dag vroeg in de morgen, het moment dat veel mensen koffie drinken. Je checkt of alle machines goed zijn ingesteld en of er niets ontbreekt. Jij zorgt ervoor dat de machine de gehele dag goed blijft lopen en drankjes worden geprepareerd. Jij weet precies hoe je een bepaald drankje maakt en welke ingrediënten daarvoor nodig zijn. Daarnaast ben je sociaal ingesteld en vind je het leuk om even een gezellig praatje te maken met de binnenkomende klanten. Met een lach op je gezicht maak en verkoop jij de meeste heerlijke drankjes. De dag wordt vaak gezamenlijk afgesloten en alles wordt weer netjes achter gelaten. Klinkt dit goed en lijkt het je leuk om je dagen op deze manier door te brengen? Neem dan snel een kijkje op Werkenbijeg.com om te reageren op de vacature!

Benodigde competenties

Als barista zijn er een aantal eigenschappen waar je over moet beschikken. Twee van de belangrijkste zijn discipline en nauwkeurigheid. Er zijn momenten op de dag dat het drukker zal zijn dan andere. Het is dan van belang om de precisie in het werk te behouden. Verder is het natuurlijk goed als je hart voor het werk hebt, anders zal het ook voor jezelf niet leuk zijn. Je vind het leuk om een praatje te maken met mensen en je hebt een bepaalde interesse in koffie, welke je weer met anderen kunt delen!

Een baan met voldoening

Over het algemeen geven barista’s aan veel voldoening uit dit werk te halen. Je maakt de klanten elke dag weer blij met een lekker kopje koffie waarbij je geniet van de interactie met de mensen. Elke dag leer je er weer wat nieuws bij! Geïnteresseerd geraakt? Solliciteer snel om binnenkort aan de slag te gaan als barista.