Als ondernemer wil je het ongetwijfeld voorkomen dat je uit de running raakt, bijvoorbeeld door ziekte of een ongeval. Behalve dat het gewoonweg vervelend is om thuis te komen zitten, kan het ook een flinke financiële aderlating zijn. Zeker wanneer het om een langdurige periode gaat dat je eruit ligt, kun je eenvoudig in geldnood komen. Het betalen van de hypotheek, verzekeringen en zelfs boodschappen kunnen je daardoor flink in een spagaat drijven. Heb je zelf geen potje opgebouwd waarmee je jezelf eenvoudig redt, dan heb je een probleem. Met een AOV Univé voorkom je dit. Hiermee krijg je een uitkering én word je weer terug in het zadel geholpen door de verzekeraar.

Wacht de verplichte AOV niet af

Het hebben van een arbeidsongeschiktheidsverzekering, kortweg AOV genoemd, is geen verplichting. Tenminste, nog niet. Dit gaat over een paar jaar veranderen. Vanaf dat moment is het de verantwoordelijkheid van iedere ondernemer om een AOV op zak te hebben. Het kan de moeite lonen om, nu je nog vrijheid van keuze hebt, de tijd te nemen om op eigen houtje het voor jou juiste pakket te vinden. Het is overigens maar de vraag of je een AOV nodig hebt op dit moment. De verzekeraar Univé helpt je hier graag mee om dit uit te zoeken. Hiervoor heeft het een handig systeem op de website staan, waarmee je door het beantwoorden van enkele vragen gelijk duidelijkheid krijgt.

Zo kom je erachter of je een AOV nodig hebt

De AOV-check begint met het aangeven of je licht of zwaar fysiek werk uitvoert. Met licht werk wordt bijvoorbeeld administratief werk bedoeld. Stratenmaker, timmerman, schilder en werk in de landbouw vallen allemaal onder de noemer ‘zwaar fysiek’. Vervolgens geef je aan of je bedrijf eenvoudig door kan draaien zonder jou wanneer je plotseling uitvalt. Hierna laat je aan de verzekeraar, wederom middels meerkeuzeantwoorden, weten wat er in dat geval gebeurt met je inkomen. Komt er dan helemaal geen geld meer binnen, of is deze alleen lager dan normaal? Ook wil Univé graag weten wie er afhankelijk zijn van jouw inkomen. Ben je alleenstaand, of heb je een gezin dat je moet voeden? Ook dit heeft allemaal effect op het advies om wel of niet een AOV af te sluiten.  In totaal zijn er circa 6 simpele vragen te beantwoorden.

Gratis gesprek over AOV zzp Univé

Wil je graag meer informatie over de AOV zzp Univé, dan biedt de verzekeraar je een drietal opties. De makkelijkste en snelste optie is het zelf online aanvragen van de AOV. Hierbij krijg je hulp van een virtuele assistent. Daarbij profiteer je van gunstige afsluitkosten, van in totaal € 149. Wil je liever persoonlijk contact met een inkomensspecialist, dan kun je beter kiezen uit deze mogelijkheden: een gratis telefonisch gesprek aanvragen van maximaal 30 minuten, of het langsgaan bij een specialist bij jou in de buurt. Kom je er zelf niet uit, dan is het contact opnemen met de klantenservice van Univé een goed idee.