CAPjobsLOGO

Video transcripts

Transcript Philips Film

De video start met het logo van Philips in een wit vlak. Op de achtergrond klinkt een up tempo muziek. De film begint. We starten een versnelde wandeling door het hoofdkantoor van Philips.  We beginnen buiten bij de hoofdingang, lopen via de lobby de draaideur door en komen uit in de kamer van de heer Hans de Jong.

De video wordt stil gezet en er verschijnt, door middel van computergeluidjes, een paspoort op het beeldscherm. Rechts op het paspoort staat een foto van Hans de Jong en aan de linkerkant de volgende informatie:

Hans de Jong

CEO Philips Electronics Benelux

Logo Philips

Er volgt een CAP100 bumper met een swoof geluid en dan verschijnt Hans de Jong links in beeld, rechts van hem staat het CAP100 logo in een paarse achtergrond. Hij zit in zijn kantoor, rechts achter hem staat kunst de camera maakt een mediumportret van hem. Hij vertelt, het uptempo muziekje blijft zacht doordraaien onder zijn verhaal:

Bij Philips geloven we heel sterk dat iedereen talent heeft, vaak zelfs meerdere talenten. En het doel van de organisatie en daar ben ik dus zelf ook bij betrokken, is dat we samen met mensen op zoek gaan, wat zijn die talenten en waar past die het beste bij, waar komt die het beste tot recht in de organisatie op concrete werkplekken.

Er volgt weer een bumper met swoof geluid, het CAP100 logo zweeft door het beeld. We komen weer terug bij Hans. Het CAP100 logo staat nu links in beeld. Hans vervolgt:

En we hebben mensen op communicatie afdelingen, we hebben mensen in fabricage, dus op zeer veel verschillende plekken, soms wat aangepast, vaak ook niet, blijken we heel succesvol, mensen die ervaring te kunnen geven die dan vervolgens of een baan in Philips, maar ook vaak weer bij andere bedrijven weten te vinden.

Wederom een bumper met geluid, de lay out wordt weer omgedraaid. Hans vertelt: Elk jaar maakt Philips met de vakbonden afspraken over loonsontwikkelingen, maar ook over werkgelegenheidsprojecten. En ook in deze tijd of misschien zelfs juist deze tijd, met deze economische uitdagingen hebben we afspraken gemaakt over de uitbreiding van het aantal leer werk plekken binnen het bedrijf. Dat zijn ook leerwerkplekken voor mensen met een arbeidshandicap. Dat gaan we uitbreiden, dat doen we al jaren. We zijn hier eigenlijk al dertig jaar mee bezig en we bouwen op die kennis door. We denken dat het nu in deze tijd juist belangrijk is om daar vol op door te zetten en mensen ook kansen te geven om daar ervaring op te doen.

Na nog een laatste bumper met swoof geluid verschijnt Hans rechts in beeld en het CAP100 logo links. Als slotakkoord geeft Hans een boodschap mee: Philips ondersteunt al jaren de doelstellingen van CAP100. We hebben dan ook intensief samengewerkt en zijn zeer succesvol om mensen met een handicap aan het werk te brengen. Wat we wel geleerd hebben, het vraagt ook van die mensen zelfvertrouwen dat ze dat talent hebben, en er wat mee doen en zich aanmelden. Bij bedrijven, bij instanties, dan zijn er altijd kansen, dat is onze ervaring.

Het CAP100 logo verschijnt groot in beeld, op een paarse achtergrond en houdt 5 seconden aan met de slotakkoorden van de up tempo muziek. Einde film.

Share